231002 Chalmers

CERN, en plats för dig!

fredag, 13 oktober 2023 12:00 - 13:00

Chalmers Studentkår
GD salen @ Chalmers, (Google maps)

Välkommen till ett lunchseminarium om CERN, en av världens mest innovativa arbetsplatser där du kan kickstarta din karriär och jobba med banbrytande teknikutmaningar.

På denna gigantiska forskningsanläggning utanför Geneve strålar människor från hela världen samman för att tillsammans tänja på gränserna för vetenskap och teknik. Kom och lyssna och ställ frågor om hur du kan ta del av CERN’s fantastiska utbud av studentprogram och jobbmöjligheter.

Vi har bjudit in Annie Ringvall Moberg, forskare på RISE, som berättar om sina erfarenheter av att jobba på CERN en av världens främsta forskningsanläggningar och hur hon hamnade där.

Ta chansen och lyssna, kanske är CERN och Big Science något för dig!

Agenda

Annie Ringvall Moberg

Forskare på RISE– Jag har doktorerat på CERN där jag var involverade både i experiment relaterade till negativa joner samt byggandet av en mindre accelerator. Jag fick min doktorsexamen i fysik från Göteborgs Universitet i maj och arbetar nu på RISE som forskare inom mätteknik.

231005 Annie Cv

Big Science och CERN

CERN är en viktig del av det stora internationella nätverket av Big Science-anläggningar. Det är lätt att få bilden av att dessa anläggningar bara behöver fysiker eller ingenjörer. Det är fel. Det krävs en stor bredd av yrkesroller för att driva en forskningsanläggning. Alla behövs, du behövs!

Technical Student Programme och Administrative Student Programme, deadline 6 nov 2023

CERN tar nu emot ansökningar till sina studentprogram – Technical Student Programme och Administrative Student Programme. Programmen ger dig möjlighet att jobba 4-12 månader på CERN, med lön, i en grupp som matchar ditt ämnesområde. Sista ansökningsdag är 6 nov 2023.

Läs mer här:

Technical Student Programme 👉 https://careers.smartrecruiters.com/cern/tech

Administrative Student Programme 👉 https://jobs.smartrecruiters.com/CERN/743999927076700-administrative-student-programme-2024-1

Mer information

Kontakta mig om du har några frågor.

Carin Eklöf-Österberg

Business Developer & Project Manager

carin.eklof-osterberg@bigsciencesweden.se

+46 76 632 75 84

in/carin-eklof-osterberg/