230426 Studievägledare 2

Karriärvägar på CERN, hur tar man sig in?

torsdag, 25 maj 2023 15:10 - 16:00

Forskningsanläggningen CERN utanför Geneve har ett fantastiskt utbud av studentprogram och jobbmöjligheter. Här kan svenska studenter, doktorander och examinerade studera och arbeta i teknikutvecklingens absoluta framkant.

Big Science, bedrivs framför allt på de stora internationella forskningsanläggningarna som CERN, FAIR, ITER, ESO och ESS. Forskare samarbetar i stora projekt som sträcker sig över flera år. Storleken på anläggningarna, de höga kostnaderna och kraven på forskning i världsklass gör att Big Science i de flesta fall innebär samverkan mellan ett flertal länder.

Många yrkesgrupper

Det är lätt att tro att en forskningsanläggningar bara letar efter fysiker och ingenjörer men man behöver också tekniker, projektledare, administratörer och många andra yrkesgrupper.

Informationsträff på Zoom

Du som är studie- och karriärvägledare eller en engagerad lärare är mycket välkommen till vår digitala informationsträff där vi ger ett svep över Big Science-världen.

CERN i fokus

Vi fokuserar här specifikt på forskningsanläggningen CERN’s imponerande mängd insatser riktade till unga människor på väg ut i vidare studier eller jobb.

Vi kommer att prata om olika vägar att ta ett första steg in på en forskningsanläggning som CERN och visa på den bredd av studenter/yrkesgrupper som kan hitta sin plats just här.

Två tillfällen att välja på

Obs! Zoom-länk skickas ut vid anmälan.

Varmt välkommen!

Bra att veta

Sverige är ett av CERN’s 23 medlemsländer. Det innebär att Sverige bidrar ekonomiskt till CERN. Därför har svenska studenter möjlighet att söka till CERN’s olika studieprogram etc. Detta ska vi naturligtvis utnyttja!

CERN:s hemsida

Bra information finns på CERN:s karriärsida.
Välj Our opportunities för studentprogram och jobb.

Big Science Sweden leds av ett antal organisationer i samverkan: Chalmers, Lunds universitet, Luleå universitet, Uppsala universitet, RISE, Teknikföretagen, IUC Syd och  Region Skåne.
Big Science Sweden leds av ett antal organisationer i samverkan: Chalmers, Lunds universitet, Luleå universitet, Uppsala universitet, RISE, Teknikföretagen, IUC Syd och Region Skåne.

Carin Eklöf-Österberg

Business Developer & Project Manager

Amelie Hallin

External Relations Manager

Mer information

Kontakta mig om du har några frågor.