240122 Turne Med Elias LTH

Att jobba på världens mest avancerade forskningsinfrastruktur

fredag, 2 februari 2024 12:15 - 13:00

Lunds Tekniska högskola
Sölvegatan 20 – Matteanexet MA sal 5, Lund, (Google maps)

Kan CERN vara nästa steg i din karriär? Ja, absolut! Här jobbar människor från hela världen för att utmana gränserna för vetenskap och teknik.

Eventet är fullt och det går ej att anmäla sig längre

Sverige är ett av CERN’s 23 medlemsländer. Det innebär att svenska studenter har möjlighet att söka till CERN’s olika studieprogram etc. Detta ska du naturligtvis utnyttja!

Lyssna på Elias Walter Waagaard som nu doktorerar i acceleratorfysik på CERN, med fokus på identifiering av framtida joner för Large Hadron Collider (världens största och mest kraftfulla partikelaccelerator).

Elias har tidigare, under sin studietid vid Uppsala universitet, varit Technical Student och Summer Student på CERN. Han kommer att ge dig mängder med värdefull information och användbara tips från sina år på CERN.

Lunch

Lunch ingår (vegetarisk) om du anmäler dig. Det går bra att komma spontant, men då ingen garanti för lunch. 

Technical Student Programme och Administrative Student Programme

CERN tar nu emot ansökningar till sina studentprogram – Technical Student Programme och Administrative Student Programme. Programmen ger dig möjlighet att jobba 4-12 månader på CERN, med lön, i en grupp som matchar ditt ämnesområde.

Sista ansökningsdag är 11 mars 2024

Technical Student Programme 

Administrative Student Programme

CERN fyller 70 år i år!

Under 2024 firar CERN sitt 70-årsjubileum. Det blir ett år fyllt med evenemang och aktiviteter som kommer att blicka tillbaka på vetenskapliga upptäckter, och se framåt mot de många mysterier i universum som fortfarande är outforskade. Läs mer här.

Mer information

Kontakta mig om du har några frågor.

Carin Eklöf-Österberg

Business Developer & Project Manager

carin.eklof-osterberg@bigsciencesweden.se

+46 76 632 75 84

in/carin-eklof-osterberg/